Enkeltje naar Mars? Of liever naar de maan? De planeten in ons zonnestelsel in de juiste volgorde

Volg me, een like is ❤️:
0

Samen met de Aarde draaien er nog andere planeten om de zon. Weet jij de juiste volgorde van de planeten? Te beginnen met de planeet waar het aan de dagzijde 427˙C is en aan de nachtzijde kan afkoelen tot -180˙C. Dus 1 is de planeet die het dichtst bij de zon staat en 8 is de planeet die het verst van de zon is verwijderd.

1 (de planeet die het dichtst bij de zon staat)

Correct! Wrong!

2 (zo heet de Romeinse Godin van liefde en schoonheid)

Correct! Wrong!

3 (deze planeet ken je wel)

Correct! Wrong!

4 (lekker)

Correct! Wrong!

5 (de grootste planeet in ons zonnestelsel)

Correct! Wrong!

6 (De atmosfeer van deze planeet bestaat voor 93% uit waterstof en meer dan 5% helium)

Correct! Wrong!

7 (ijs- en ijskoud is het hier, een dag duurt 17 uur en 14 minuten)

Correct! Wrong!

8 (de planeet die het verst van de zon af staat)

Correct! Wrong!

Wil je een enkeltje naar Mars of toch liever naar de maan? Weet je de juiste volgorde van de planeten in ons zonnestelsel vanaf de zon gerekend?
0 t/m 3
Waarschijnlijk interesseert het je niet zoveel en wil je al helemaal niet op Mars gaan wonen. Wist je trouwens dat Pluto eigenlijk geen planeet is? Hij is een dwergplaneet, heeft veel hemellichamen rondom zich (in tegenstelling tot 'echte' planeten) en zijn maakt een scheve baan.
4 t/m 6
Probeer het nog een keer. Houd in je achterhoofd deze hint: gebruik voor de planetennaam iedere keer de eerste letter van deze zin: Maak Van Acht Meter Japanse Stof Uw Nieuwe Pyjama. Het klopt niet helemaal meer omdat Pluto geen planeet (meer) is: Pluto is een dwergplaneet, heeft veel hemellichamen rondom zich (in tegenstelling tot 'echte' planeten) en maakt een scheve baan.
7 t/m 8
Wow, goed gedaan! Wist je trouwens dat Pluto eigenlijk geen planeet is? Hij is een dwergplaneet, heeft veel hemellichamen rondom zich (in tegenstelling tot 'echte' planeten) en maakt een scheve baan.

Share your Results:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *